Bővebben az illóolajokról és hatásukról

Mik azok az illóolajok?

Az illóolajok a növény valamelyik részéből kivont aromás anyagok, amik meghatározzák sajátos illatát, színét és gyógyító tulajdonságát. Illatosítóként, párologtatóban használata hat a szaglószerveinkre és az egész testünkre. 

Az illóolajok jótékony hatásai

Borsmenta

A borsmenta illóolaj erős, mentolos illatú. Tisztítja a légutakat, ezért kiválóan alkalmas a megfázás, influenza tüneteinek enyhítésére. Enyhíti a fejfájást. Élénkkítő, ösztönző hatású. Kiválóan alkalmas fáradtság, krónikus fáradtság kezelésére. Serkenti a haj növekedését és erősíti a hajszálakat. Rendszeres használata meggátolja a zsírosodást.

Citromfű

A citromfű illóolaj édes, füves illatú, frissítő hatású. Illata enyhíti a szorongást és az álmatlanságot. Segít feltöltődni egy fárasztó nap után. Hűsítő hatása segít a testhőmérséklet csökkentésében és megszabadulni a láztól. Vizelethajtó tulajdonságai segítik a méreganyagok kiürítését. Ellazítja az izmokat.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz illóolaj erős, átható illatú, tisztító hatású. Enyhíti a köhögést, fertőtleníti a sebeket. Kiválóan alkalmas a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésére. Táplálja a hajat. Gyulladásgátló és értágító hatásának köszönhetően csökkenti a lázat. Enyhíti az izom és izületi fájdalmakat. Az eukaliptusz olaj elpusztítja a pórusokat eltömő baktériumokat és megakadályozza azok terjedését, ezért kiválóan alkalmas a pattanások és miteszerek kezelésére.

Levendula

A levendula illóolaj tiszta, virágos illatú, pihentető, nyugtató hatású.  Fájdalomcsökkentő hatása miatt kiválóan alkalmas a fejfájás kezelésére. Kiválóan alkalmas az alvászavarok kezelésére, szorongás kezelésére, hangulatjavításra. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a sebek gyorsabban gyógyulnak. Elősegíti a relaxálást, csökkenti a stresszt.

Édes narancs

Az édes narancs illóolaj gyümölcsös illatú, nyugtató hatású. Kiváló idegrendszer nyugtató hatású. Ellenszere az álmatlanságnak, levertségnek és a szorongásnak. Emésztés és közérzet javító hatása is van. 

Teafa

A teafa illóolaj frissítő, erőteljes illatú olaj. Tisztító, élénkítő hatású. Kiválóan alkalmas különféle bőrproblémák, mint például a pattanások, gombás fertőzések és bakteriális fertőzések kezelésére. Elősegíti a haj növekedését. Antibakteriális és vírusölő tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas a megfázás tüneteinek kezelésére. Megelőzi a pattanások kialakulását.