A 7 csakra ásványai és jellemzői

Az ásványok különböző rezgésekkel bírnak. Évezredek óta alkalmazzuk gyógyításra,  viseljük őket ékszerként, vagy alkalmazzuk a lakásunk díszeként. Ami a lényeg, hogy  az életünk részévé váltak. Bármilyen formájú szerkezetű is legyen egy ásvány,   energiát szív magába, energiát hordoz, és energiát bocsát ki magából. Felerősítik a  környezet energiáit, tisztítják a teret és az ember auráját.

7 fő csakra ásványai:

Achát - Gyökércsakra

Segít megteremteni a fizikai, lelki és szellemi egyensúlyt az életünkben. A negatív energiákat elnyeli, és pozitívvá alakítja. Nemcsak a szívre, de az emésztőrendszerre is jó hatással lehet.

Borostyán - Szakrális csakra

A pozitív gondolkodás forrása, boldog gondolatokat eredményezhet a szorongással, depresszióval küzdők életében is. Remek stresszoldó. Fizikailag az ízületi problémákra, a gyomor működésére lehet hatással.

Tigrisszem - Napfonat csakra

Erősítheti az akaratot, megvéd az ártó szándékkal szemben. A tigrisszem fejlesztheti a koncentrációt. Fizikailag a látószervi megbetegedésekre is jó hatással lehet.

Zöld jáde - Szív csakra

 A jáde az egyik legkedveltebb ásvány:a bölcsesség, ártatlanság és lelki nyugalom köve. Sokak szerint a jáde magához vonzza a jót a mindennapokban. Segíthet oldani a stresszt, tisztán látni az előttünk álló feladatokat, lecsillapítani a háborgó elmét. 

Türkiz - Torok csakra

A tiszta kommunikáció köve, amulettként is igen népszerű. Sokan úgy vélik, kiszűri az elektromágneses szmogot a környezetünkből. Testileg nemcsak a gyomor betegségeit, de a reuma okozta fájdalmakat is enyhítheti.

Lapis lazuli - Harmadik szem csakra

Segít elszakadni a negatív befolyásoktól, erősíti az akaratot, a szellemi tisztánlátást. Az ásvány eloszlathatja a bennünk felgyülemlett dühöt. Jó hatással lehet a migrénre.

Ametiszt - Korona csakra

Nyugtató és stresszoldó hatásáról ismert, blokkolja a felénk áradó negatív energiákat. Erősítheti a spirituális megérzést, fejlesztheti a memóriát. Elűzi az alaptalan félelmet. Fizikailag az emésztőrendszer működését serkentheti.